Het was afgelopen vrijdag bloedheet in het Twistvlietpark. Voor heel Zwolle en in heel Nederland gold hetzelfde. Toch ging Cultuur in de Wijk gewoon door, want we wilden de laatste puntjes op de i zetten voor onze slotavond van komende donderdag 23 juni: het Festival der Inclusiviteit. Daarom ‘bouwden’ we verder aan allerlei excentrieke kostuums rond het thema inclusiviteit, hét thema van deze CW-editie.

Iedereen erbij?

Maar wat is inclusiviteit eigenlijk? Hoe ‘werkt’ het? Kun je situaties creëren waarin echt iedereen erbij hoort en niemand zich buitengesloten voelt? Of schuren de wensen en behoeften van de één zomaar met dat wat de ander wil, zodat inclusiviteit als het erop aankomt vaak niet opgaat? Over dit soort vragen dachten we na tijdens de Cultuur in de Wijk-editie in Stadshagen.

Clubje excentriekelingen

We kwamen erachter dat het bij ‘inclusiviteit’ vaak gaat om de éigen vrijheid en niet per se om vrijheid voor iedereen. Waarmee inclusiviteit direct raakt aan exclusiviteit. En je al snel een ‘verzameling ego’s’ overhoudt. Een clubje excentriekelingen die er allemaal ‘bij willen horen’, zonder dat dit automatisch leidt tot inclusiviteit.

Slotavond: kom je ook?

Komende donderdag presenteren we onze kostuums aan het publiek én aan de wijk. Ben jij erbij? Van harte welkom vanaf 19:30 uur in het Twistvlietpark bij het Cultuurhuis. Neem gerust anderen mee! Wij zorgen voor een gezellige, festivalesque sfeer en genoeg te eten en te drinken.

Bekijk hier een fotogalerij van afgelopen vrijdag: