Kunstenaars

In Cultuur in de Wijk trajecten en Ateliers ontdekken kunstenaars wat community based werken betekent voor hun kunstenaarschap. Community-art is in Zwolle niet onbekend, denk aan De Makkers, De Zwolse Stadsproductie of de projecten van KASKO. Maar we kunnen ook constateren dat er in Zwolle niet echt een klimaat is waarin kunstenaars zich vaak laten zien in sociaal-culturele projecten. Daar willen we verandering in brengen!

We hebben gemerkt dat kunstenaars met name zijn getraind om hun eigen fascinatie te volgen. Bij community-art projecten staat de belevingswereld van de doelgroep centraal. Dat vraagt om het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden van kunstenaars. In community-art komen kunst, cultuur en welzijn samen. Hoe je dat goed doet, brengen we nu over op kunstenaars, welzijnswerkers en betrokkenen in onze Cultuur in de Wijk Ateliers. Maar als het aan ons ligt stopt het daar niet. We dromen voorzichtig over een Post HBO-opleiding community-art om de werkwijze verder te professionaliseren en naar een hoger plan te tillen. Samen met Stadkamer Zwolle verkennen we dit idee.

We zijn op zoek naar kunstenaars uit verschillende disciplines die zich voor langere tijd aan Cultuur in de Wijk willen verbinden. Heb je belangstelling? Mail je CV en een korte motivatie aan cultuurindewijk@gmail.com en we nemen contact met je op.

De volgende kunstenaars gingen je voor

Chantal de Wolde     

Cristel Hakvoort      

Ferry Kruiswijk    

Jaccomijn Schellevis  

Krist Akkermans     

Pieta van Twist

Elske de Boer