Over ons

Initiatiefnemers Jolan van der Waeter en Jeanine van Dalen hebben een achtergrond in kunst- en cultuureducatie. Tijdens de eerste Corona-lockdown zagen zij hoe kunstenaars ineens zonder werk zaten en jongeren niet meer naar school konden, niet mochten sporten en thuis kwamen te zitten zonder sociaal contact. Hierdoor ontbrak het jongeren aan een dagelijks ritme en was er geen ontspanning mogelijk. In de media is er destijds veel aandacht besteed aan jongeren en hun ervaringen tijdens de coronaperiode, maar er werden geen oplossingen aangereikt. De initiatiefnemers van Cultuur in de Wijk zagen vrij snel dat kunst en jongeren hierin veel voor elkaar konden betekenen. 

Al snel werden in 2020 de eerste edities van Cultuur in de Wijk opgetuigd. Het succes daarvan zorgde ervoor dat Cultuur in de Wijk door kon. De reacties van de jongeren, maar ook van de betrokken instellingen en samenwerkingspartners, maakte dat de initiatiefnemers zich realiseerde dat Cultuur in de Wijk uitgegroeid was tot een concept dat zijn waarde behoudt, ook na corona.

Team en functies

Het team van Cultuur in de Wijk bestaat uit een aantal vaste ZZpers , aangevuld met flexibele medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. Op dit moment zijn de taken als volgt verdeeld over de verschillende teamleden.

Jolan van de Waeter
Projectleiding
Crista ten Brinke
Zakelijk leiding
Elea Schoon
Productie
Cristel Hakvoort
Theatermaker
Jacomijn Schellevis
Beeldend kunstenaar
Krist Akkermans
Theatermaker
Robbie Janssen
Logistiek
Jovan Avramoski
Videograaf
Tanya van Genderen
Marketing & Communicatie
Kitty Peetoom
PR/tekstschrijver
Phoebe Collet
Assistent productie
Lynn van Dijk
Assistent productie
Ebe Damen
Ontwerp en productie beeldend
Ruth Kirpestein
Ontwerp en productie muziek

Stichting

Sinds oktober 2021 is Cultuur in de Wijk een stichting. Het bestuur wordt gevormd door:
Voorzitter –  Anne Marth Kuilder, programmamanager Bibliotheek

Secretaris – Els Vijftigschild, jurist

Penningmeester – Edward Spiegel, accountant

Stichting Cultuur in de Wijk erkent het belang van de Governance Code Cultuur, de Code Diversiteit en Inclusie en de Fair Practice Code.