De afsluiting van het Cultuur in de Wijk-project in Stadshagen is verplaatst naar donderdag 23 juni 2022 vanaf 19:30 uur. De laatste avond zou op vrijdag 24 juni worden gehouden maar is een dag vervroegd. Thema van de slotavond wordt: ‘Festival der Inclusiviteit’.

Inclusiviteit

Jolan van de Waeter, artistiek leider van Cultuur in de Wijk, vertelt: “Tijdens de eerste avonden van Cultuur in de Wijk vertellen jongeren en bewoners van een wijk wat hen bezighoudt en wat zij belangrijk vinden. In Stadshagen is dat inclusiviteit: een plek waar iedereen écht zichzelf kan zijn. De avonden erna werken jongeren samen met kunstenaars en andere wijkbewoners toe naar een kunstwerk of voorstelling over dit thema.”

Verzameling ego’s

Tijdens de afsluiting van Cultuur in de Wijk gaan de deelnemers op zoek naar wat inclusiviteit inhoudt, aldus Van de Waeter. “Bestaat inclusiviteit wel? Of hebben de keuzes en wensen van de één altijd gevolgen voor de ander, waardoor échte inclusiviteit in de praktijk onhaalbaar is?” De grote vraag tijdens de slotavond van Cultuur in de Wijk is daarom: hoe ziet een verzameling ego’ eruit? Kunstenaars helpen de jongeren om deze vraag te verbeelden. Nieuwsgierig geworden? Kom dan op donderdagavond 23 juni naar het Twistvlietpark, bij het Cultuurhuis in Stadshagen!

Kunstuiting

Cultuur in de Wijk daagt jongeren van 15+ uit om samen met kunstenaars en wijkbewoners te werken aan een kwalitatief hoogwaardige kunstuiting over een thema dat hen aan het hart gaat. Je kunt nog meedoen aan Cultuur in de Wijk op vrijdag 3, 10 en 17 juni (19:00 uur) in het Twistvlietpark. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Ook oudere wijkbewoners zijn van harte welkom.

Cultuur in de Wijk wordt mogelijk gemaakt door Travers, WijZ Welzijn, Stadkamer Zwolle, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Hervormd Weeshuis Zwolle, VSBfonds en MAEX.

Bekijk hier een beeldverslag van de eerste en de tweede avond van Cultuur in de Wijk in Stadshagen.