De kop is eraf! Wat was het een leuke avond, afgelopen vrijdag in het Twistvlietpark in Stadshagen! Zo’n dertig deelnemers van 15 jaar en ouder deden mee. Ze liepen in groepjes een parcours met artistieke opdrachten. De ene opdracht iets moeilijker dan de andere. Per opdracht konden de teams punten verzamelen en het team met de meeste punten werd winnaar van de avond! Maar… omdat je vijf minuten had om een opdracht te doen, kwam het aan op samenwerken en keuzes durven maken. Lukte een opdracht niet binnen de tijd? Dan mocht je ‘m op een ander moment opnieuw doen, als je dat wilde.

Kunstwerk maken

Met de opdrachten werd input verzameld voor de volgende Cultuur in de Wijk-avonden. Iedere avond is een stap in de richting van het maken van een kunstwerk of -uiting op basis van een thema dat de jongeren samen kiezen. Dit thema wordt tijdens de komende avonden (20 mei en 3 juni 2022) verder uitgewerkt en bepaald. Om daar te komen, dagen kunstenaars de jongeren zoveel mogelijk uit om te delen en vertellen wat zij belangrijk vinden in het leven en hoe zij de wereld zien.

Doe ook mee!

Uiteraard was er vrijdag ook volop muziek, gezelligheid, genoeg te eten en drinken, mooi gesprekken en een kampvuur. Ook komende vrijdag staan we weer in het Twistvlietpark, vlakbij het Cultuurhuis en de Stadkamer. Ben jij erbij? Kom gerust aanwaaien, we starten vanaf 19:00 uur en stoppen rond 21:00 uur.

Bekijk hieronder foto’s van de eerste Cultuur in de Wijk-avond in Stadshagen: