In Dieze landt van 22 september tot en met 3 november het community-art evenement Cultuur in de Wijk. Elke geïnteresseerde jongere uit Dieze, en uit andere wijken in Zwolle, kan meedoen: op vrijdagavonden vanaf 19.00 uur. Ben jij tussen de 15 en 25 jaar? Doe mee! Je kunt gewoon binnenlopen! De maak-avonden zijn op vrijdagavonden 22 september (startavond), 29 september, 6, 13, 20 en 27 oktober. De slotavond is voor iedereen toegankelijk en wordt gehouden op vrijdag 3 november.

Waar?
Het gaat gebeuren vanaf vrijdag 22 september in de tenten op het grasveld aan de Zerboltstraat 63, vlakbij het gebouw van Stichting Focus. Dat doen we in een festivalachtige setting met vuur, gezelligheid én natuurlijk roze koeken….  

Wat gaan we doen?
In zeven weken tijd werk je samen met kunstenaars naar een eigen community art-work toe. Dat kan van alles zijn, net waar je zelf zin in hebt. Door te experimenteren met beeldende technieken, tekst/spoken word, muziek, theateroefeningen en beweging leren jij, de andere jongeren, en de kunstenaars die het project begeleiden, elkaar steeds beter kennen. Er ontstaan allerlei ideeën en mogelijkheden. Samen bepaal je welk thema voor jullie belangrijk is. Wat speelt er bij jou? Hoe kijk jij naar de wereld en jouw rol daarin?  

Slotperformance 
Is het klaar, dan moet er gevierd worden. Dat doen we tijdens de slotavond, samen met overige wijkbewoners, familie en vrienden. Je kunt trots zijn en shinen! 

Organisatie
Cultuur in de Wijk Dieze wordt georganiseerd door de organisatie van Cultuur in de Wijk, in samenwerking met medewerkers van Stichting Focus.