Cultuur in de Wijk komt over precies drie weken naar Zwolle-Zuid! Vanuit jongerencentrum ReZet kunnen jongeren van 15 tot 25 jaar op zes vrijdagavonden samen werken aan een kunstwerk of artistieke voorstelling. Cultuur in de Wijk staat garant voor een gezellige, festival-achtige setting én zorgt voor begeleiding door ervaren kunstenaars.

Werken aan een kunstwerk

Tijdens de eerste avonden gaan de kunstenaars samen met de jongeren op zoek naar wat hen bezighoudt en hoe zij naar de wereld kijken. De ‘opbrengst’ van de eerste avonden leidt tot een aansprekend thema, dat veel jongeren aan het hart gaat. De avonden erna werken de jongeren samen met kunstenaars en andere wijkbewoners toe naar een kunstwerk of voorstelling over dit thema.

Kijken naar de wereld

“Dit proces laat jongeren als kunstenaars kijken naar de wereld”, vertelt Jolan van de Waeter, projectleider en drijvende kracht achter Cultuur in de Wijk. “Daar gaat het om bij Cultuur in de Wijk. Kunstenaars kijken anders naar de wereld om zich heen. Hun werk is een reflectie van wat er speelt in de samenleving. Tijdens Cultuur in de Wijk proberen we deze manier van kijken, die kunstenaars eigen is, op de jongeren over te brengen.”

Meedoen is gratis

Cultuur in de Wijk is gratis en bedoeld voor jongeren van 15 t/m 25 jaar uit Zwolle-Zuid. Ook jongeren uit andere Zwolse wijken of uit de regio Zwolle zijn welkom om mee te doen. Aanmelden is niet nodig. De avonden vinden plaats op de vrijdagen 30 september en 7, 14, 21 en 28 oktober 2022 van 19:00 tot ongeveer 21:30 uur.

De slotavond – waarop de artistieke productie wordt gepresenteerd – vindt plaats op 4 november 2022. Locatie is – zoals gezegd – jongerencentrum ReZet aan de Van der Heydenstraat 10 in Zwolle-Zuid. Zien we je daar?