We zijn op de helft! Afgelopen vrijdagavond hielden we alweer de derde avond van Cultuur in de Wijk in Stadshagen. Het was wat winderig in het Twistvlietpark, maar gelukkig was het droog. Er scheen zelfs een mooi lentezonnetje. Het werd opnieuw een avond met volop sfeer, gezelligheid en genoeg te eten/drinken. Via verschillende theateractiviteiten en rollenspellen dachten we na over de vraag: wat is inclusiviteit?

Echt inclusief zijn

Dit thema kwam tijdens de eerste avonden van  Cultuur in de Wijk in Stadshagen bovendrijven als issue dat jongeren en wijkbewoners van Stadshagen bezighoudt. Een interessant thema, want… kun je écht inclusief zijn en een plek aan iedereen bieden? Of zijn er redenen die inclusiviteit moeilijk (of zelfs onmogelijk) maken? En hoe ga je daarmee om? Anders gezegd, is inclusiviteit écht haalbaar of is het een mooi streven maar tegelijkertijd een illusie?

Slotavond op 23 juni

De komende weken duiken we dieper in dit thema, op weg naar het ‘Festival der Inclusiviteit’ – de slotavond van Cultuur in de Wijk in Stadshagen, op donderdag 23 juni vanaf 19:30 uur. Ben jij erbij? De komende twee vrijdagavonden, 10 en 17 juni, zijn we ook nog in het Twistvlietpark, bij het Cultuurhuis Stadshagen. We beginnen dan om 19:00 uur. Meedoen is gratis, je hoeft je niet aan te melden. Zien we je daar?

Bekijk hieronder foto’s van afgelopen vrijdag: