Het zit er weer op: Cultuur in de Wijk Stadshagen ligt achter ons. En wat was het weer een mooie, interessante en leerzame editie! Soms ging het lastiger dan gehoopt en op andere momenten was het ineens verrassend leuk! Dat gold ook voor de slotavond van donderdag 23 juni 2022: het Festival der Inclusiviteit.

Kleurrijk en creatief spektakel

Het was die avond zonovergoten en zinderend warm in het Twistvlietpark. Gelukkig hadden we niets te klagen over de opkomst. Jongeren, ouderen, studerenden, werkenden, gepensioneerden, politici, welzijnswerkers, vertegenwoordigers van fondsen, de beheerder van het Cultuurhuis, de wijkagent, een fotograaf, een videograaf… allemaal kwamen ze de slotpresentatie van deze Cultuur in de Wijk-editie meemaken. Wat ze te zien kregen was een kleurrijk en creatief spektakel over (zoeken naar) inclusiviteit in een gezellige, festival-achtige setting!

Hoe geef je het vorm?

De afgelopen weken gingen we samen met jongeren en wijkbewoners van Stadshagen op zoek naar wat hen bezighoudt. Inclusiviteit bleek een thema dat hen na aan het hart ligt. Met de jongeren, kunstenaars en andere Stadshagenaren uit in een voorstelling vol creatieve, excentrieke en inclusieve (of juist exclusieve?) kostuums! Tijdens de presentatie werd duidelijk dat inclusiviteit een thema is dat ook de bezoekers van de slotavond aansprak. Want wat is inclusiviteit eigenlijk en hoe geef je het vorm? Vragen waarover volop werd nagepraat.

Editie Zwolle-Zuid

Rondom de de voorstelling/presentatie was er volop ruimte voor een hapje, veel drankjes (tegen de warmte), een praatje hier en daar, en zéker ook een dansje. Of voor lekkere zoete suikerspin! Dit najaar – lees: na de zomervakantie – keert Cultuur in de Wijk (vermoedelijk) terug in Zwolle-Zuid. Houd onze website, Instagram-account en/of Facebookpagina in de gaten voor informatie over de nieuwe editie!

Bekijk hieronder de fotogalerij van de slotavond op 23 juni 2022: